A magyar Kite Games stúdió bejelentette a S.W.I.N.E. HD Remaster kiadást

 Közel 18 éve már annak, hogy a nyúl és disznó seregek először vonultak csatába Répaföld megszerzéséért és most úgy tűnik e gyermekkorokat meghatározó konfliktus tüzére egy magyar stúdió, a Kite Games önt olajat.

 „Ennek is ingyen volt a temetése!, Szerintem is oda kell mennem.”

 Talán sok játékosnak visszhangoznak a régmúltból ezek a sorok, mikor még egy jóbarát vitte át CD-n a játékot, hogy együtt „számítózzanak”. A S.W.I.N.E. 2001-ben robbant be a köztudatba harsány humorával, szokatlan környezetével, gyönyörű grafikájával és a műfajt újradefiniáló újításaival.

Ebben a humoros háborús stratégiai játékban a játékosokra vár, hogy az agresszor disznókat vagy a szabadságpárti nyulakat vezessék számos csatában győzelemre. Mint a legtöbb stratégiai játék a S.W.I.N.E. is a csata taktikai aspektusára helyezi a hangsúlyt. Nincs épület építés, erőforrás gyűjtögetés. Helyette a játékosnak kapott stratégiai pontokkal kell gazdálkodnia és ezekből bővítenie és fejlesztenie hadseregét. Azonban előfordulhat, hogy az önjelölt hadvezér a csata közben is tud új egységeket igényelni.

Újra szól a makklövetű!

 Most közel 18 évvel a játék megjelenése után újra visszatér megújult külsővel és finomhangolt belsővel. Nem is akárkik vették gondozásba a címet, Bánki-Horváth Attila, Mogyorósi Gábor és Bajusz Péter az eredeti fejlesztőcsapat oszlopos tagjai. A budapesti székhelyű Kite Games stúdió  soraiba olyan szakemberek tartoznak, akik a S.W.I.N.E. mellett dolgoztak a Codename: Panzers-en, Ryse: Son of Rome-on, a Crysis Warhead-en is és legutóbbi játékuk a kihívásairól híres Sudden Strike széria 4. része és annak minden kiegészítője. A S.W.I.N.E. felújítása szívügy volt a csapat számára, ami nem merülhet feledésbe.  2018 elejétől teljes gőzerővel dolgoztak rajta. Meglepő tény, hogy nem csak az eredeti játékot fejlesztő szakemberek szerves közreműködésével folyt a fényesítés, de pár igazán keményvonalas rajongó is bevonásra került. Ők a magyar S.W.I.N.E. kultusz oszlopos tagjai és a mai napig védelmezői. Ciffra Edvárd (Edi) és Domonkos Józsa (Domi)  szabadidejüket nem kímélve tartották életben az eredeti játék többjátékos szervereit, miután a hivatalos támogatás megszűnt. Fáradhatatlan munkájuk és fejlesztői szenvedélyük forrása pedig most, 2019. tavaszán újra testet ölt a megújult S.W.I.N.E. HD Remaster formájában.

A felújított változatban az újracsiszolt nagy felbontású kezelőfelület mellett részlet gazdagabbak lettek az egységek, szebb lett a környezet is és a játék már megfelel napjainkban elvárt grafikai beállításoknak (anti-aliasing, v-sync, monitor kiválasztás, teljes képernyős mód, stb.). Természetesen a külső jegyek mellett a játékmenet is kapott egy kis figyelmet. A fejlesztők igyekeztek minden általuk ismert hibát kiküszöbölni, így javítottak az egységrendelésen, és a kameramozgás is módosult.

Vitathatatlan tény, hogy a játékok a bennünk élő gyermeket célozzák, és ez a S.W.I.N.E. HD Remaster kiadásra fokozottan igaz. Ugyanis az egyik legnagyobb előnye, hogy visszatér a többjátékos mód és újra egymásnak eshetünk régi cimborákkal a csatatéren és együtt élhetjük át a LAN party-k hangulatát. 10 felújított többjátékos pálya is várja a kihívást kereső játékosokat.

Szerintem is meg kell vennem

 A játék digitálisan 2019. tavaszán jelenik meg Steamen € 9.99-es alapáron. Azok a Steam felhasználók, akik megveszik a játékot, nem csak, hogy egy kedvezményes áron (10%-os bevezető kedvezmény) jutnak hozzá a klasszikushoz, de megkapják hozzá a játék teljes zenéjét, egy exklúzív digitális art könyvet, és egy interjú filmet is a játék történetéről, és a felújításról.

RENDKÍVÜLI HÍREK! Katonai puccs történt a Disznó köztársaságban! Ez a köztársaság végét jelenti?

Július 26-án katonai puccsal Acél Agyar tábornok magához ragadta az ország vezetését és miután felszámolt a megmaradt köztársaság párti disznó erőkkel figyelme a szomszédos Répaföld felé irányult.

HÁBORÚ!

Augusztus 3.-án mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül a D.N.H. (Disznó Nemzeti Hadsereg) átlépte Répaföld határait és brutális, mindent elsöprő katonai műveletbe kezdett a nyulak ellen. Alig két hét leforgása alatt szinte az egész országot a földdel tették egyenlővé. A főváros jelenleg is blokád alatt áll. A hihetetlen nyomás következtében a nyúl hadsereg a tizedére zsugorodott. A városok és falvak elnéptelenedtek. Hiába az elszánt védekezés, a kis létszámú hadsereg képtelen feltartani a tömérdek disznót. 

CSATLAKOZZ! A kormány és a vezérkar kétségbeesésében a következő döntést hozza: mivel Acél Agyar hadigépezetét képtelenség frontális ütközetben leküzdeni, ezért cselhez kell folyamodni. A maradék erőkből létre kell hozni egy olyan ütőképes csapatot, amely képes nagyobb veszteségek nélkül az ellenség ‘hátába’ kerülni úgy, hogy az minden lehetséges utánpótlásától, hadiipari létesítményétől megfossza. Már csak egy fiatal, tehetséges tisztet kell találni, aki képes ezt a tervet végrehajtani.

Vélemény, hozzászólás?