Az ASRock, a világ vezető alaplapgyártója örömmel jelenti be minden igényt kielégítő új, az Intel® 500 sorozatú lapkészletére épülő alaplapjait, amelyek támogatják az Intel® Core™ jelenlegi 10., és új 11. asztali generációit, lehetővé téve a 4. gen. PCI-Express támogatást. 

Az ASRock zászlóshajói

A prémium piacra tervezett ASRock Z590 Taichi „kompromisszummentes teljesítménye” az új USB4 szabványra és a Thunderbolt 4 technológiára épül, aminek köszönhetően hihetetlen 40 Gb/s adatátviteli sebességet kínál, így tökéletes az ultranagy sebességű külső tárolóeszközök számára.

Z590 Taichi Photo

A Killer WIFI támogatja a legújabb WIFI 6E szabványt, amivel a 6 GHz-es sávon extrém adatátviteli teljesítményre, és minden eddiginél rövidebb késleltetésre képes. Az integrált Killer LAN csatolóval együtt a Killer Double Shot technológiával kombinálhatja a két kapcsolatot, maximalizálva a hálózati teljesítményt.

Új funkciók kerültek az ASRock prémium 500-as sorozatú alaplapjaira, köztük a Lightning Gaming Portok, amelyek egyedileg kialakított USB-jelcsatornákkal fogadják a legújabb, ultragyors lekérdezési ciklusú gamer egereket; a hagyományos USB-jelkialakítás nem képes kezelni a gyors jelentési sebességű gamer perifériákat, ezért korlátozza azok teljesítményét.

Z590 PG Velocita Photo

A Z590 PG Velocita valódi, játékra termett felépítését a CPU Direct Source LAN bizonyítja. A csak nevükben gamer egységekkel szemben az ASRock Z590 PG Velocita Killer E3100 2.5G LAN chipjét közvetlenül a CPU vezérli, így a lehető legalacsonyabb késleltetést biztosítja, és általánosságban növeli a hálózati teljesítményt, hogy a felhasználó a legrövidebb pinggel mindig versenyképes maradjon a csatákban.

Killer E3100 2.5G LAN chip

ASRock Steel Legend sorozat

A memória órajelnövelése már lehetséges minden ASRock Z590, H570 és B560 alaplapon, így még több teljesítménybeli potenciállal várják a felhasználókat. Minden Steel Legend alaplap 6 rétegű áramkörrel rendelkezik az optimalizált jelátvitelhez és tápellátáshoz, és ezzel együtt az alaplapi hőmérsékletet is csökkenti, továbbá javítja a memória stabilitását nagyobb órajelen, ami további órajelnövelési lehetőségeket rejt.

A sorozat minden alaplapja tartalmaz 2,5 Gb/s LAN-t és előlapi 2×2 gen. USB 3.2 tömböt. A 2,5 Gb/s LAN az általános otthoni ethernet sebességéhez képest 2,5-szörös gyorsulást eredményez. Ideális otthoni NAS adatfolyamhoz és biztonsági mentéshez, tartalomgyártókank, online gamereknek és az alacsony késleltetésű játékélmény szerelmeseinek, a gyorsabb adatátvitel és teljesítmény lépést tart a modern SSD-kkel. Hasonlóképp a 2×2 gen. USB 3.2 is képes 20 Gb/s átvitelre, ami a lehető legkényelmesebb hozzáférést engedi az extrém sebességet igénylő USB-tárolóeszközökhöz.

A grafikuskártya-tartó az összes mainstream és high-end ASRock Z590 alaplap része. Univerzális kialakítása biztosítja, hogy a nehéz grafikus kártyák stabilan rögzíthetők legyenek a házban. Egyszerűen csak rögzítse alaplapjához és házához a mellékelt csavarokkal, majd igazítsa a tartót a grafikus kártya magasságához.

Graphics Card Holder

ASRock Pro4 sorozat a mainstream építők számára

Az ASRock minden PC-építőt szeretne támogatni a prémium kategóriától a belépő szintig. A Z590 Pro4 (ATX) és Z590 Pro4 (micro ATX) szintén 6 rétegű áramkörre és 12 fázisú Dr. MOS VRM-re épül, ami rendkívüli teljesítményt, és kiváló órajelnövelési lehetőségeket kínál minden eddiginél több felhasználónak. A Dr. MOS technológia MOSFET-ekkel sokkal hatékonyabban működik, mint bármely alternatív megoldás, ami alacsonyabb hőmérsékleteket és stabilabb, fenntarthatóbb teljesítményt eredményez.

4. generációs PCIe mindenkinek

Az ASRock mindenkinek elhozza a 4. gen. PCIe csatolót a prémiumtól a belépő szintig. Minden ASRock B560 alaplap tartalmaz legalább egy 4. gen. PCIe x4 M.2 SSD-foglalatot (ha 11. generációs Intel® Core processzort használ), ami a lehető legjobb teljesítménnyel üdvözli a legújabb 4. gen. PCIe SSD-ket a lehet legtöbb PC-építő örömére. Még a belépő szintű B560M-HDV is két M.2 Key-M foglalatot tartalmaz, amit a CPU PCIe-sávjai és a chipkészlet hajtanak meg.

Mivel egy sor opció közül választhat a belépőszint és a prémium között, mini-ITX, mATX és ATX méretben, ne is keresgéljen tovább, mert az ASRock 500-as sorozatú alaplapok teljesítményt, kategóriaelső szolgáltatásokat és stílusos megjelenést hoznak a teljes palettára.

Vélemény, hozzászólás?