Az új i9 gyakorlatilag mindent eltöröl amit a procikról tudunk – az Intel állítása szerint. Kicsit túlzónak tűnik, hogy hirtelen a másik gyártó termékeire 50%-ot rá lehet veri azonos körülmények között. Nos ez igazi is meg nem is!
De ugorjunk a legelejére. Az intelnek a 9. generációt nehezebb lesz eladni mint az elődjének számító 8.gen-es procikat mivel túl sok újdonságot nem hoztak. Igazság szerint ezt ők is tudják és nem véletlenül használják a “Refresh” jelzőt az új szériára. De az intel marketingesei vért verejtéket  nem sajnálva dolgoznak, hogy a legeladhatóbbá tegyék az új termékeiket. Így álltak elő azzal, hogy csináljuk meg az “50%os” különbséget. Olyan procikkal állították szembe mint az AMD Ryzen 7 2700X, a Threadripper 2990WX és 2950X. 

FPS játékok alatt…

Kedves AMD rajongók ne kapjatok rögtön a szívetekhez.
Nos mint szóba került nem volt teljesen tiszta a verseny. 
A Principled Technologies nem vette figyelembe, hogy az AMD a magasabb órajelű memóriákat szereti és a memók sem voltak konfigurálva csak berakták és mehet is a teszt. Sem a Mhz sem az időzítés nem volt beállítva. Míg az intelek esetében használták az X.M.P. profilokat, ezzel a gyári tuning erejét is. Ezzel még nincs vége! A tesztek során végig olyan beállítások voltak alkalmazva amik jobban kedveznek az intelnek mint a vetélytárs AMD-nek. Ilyenek például az Ashes of the Singularity-nál  csupán mediumon végezték el a benchmarkot és az Assasin’s Creed-ben is sokkal kisebb különbséget sikerült elérniük mint amilyen a valós helyzet.
Pánikra semmi OK. A tesztek lényege az volt, hogy sokkal eladhatóbbá és szimpatikusabbá váljon az új i9 9900k. Egyet biztosan leszögezhetünk, hogy mindent összevetve egy vadállat lesz ez az új termék.

Ami még szebbé teszi de csak míg haza nem érünk vele az az új doboz ami tényleg futurisztikussá teszi a haza utat nekünk kezünkben a dobozzal.

Vélemény, hozzászólás?