Az ASUS az intenzív számítástechnikai terhelésekre készült architektúrák és platformok mérése során 578 esetben ért el vezető eredményt

Tajpej, Tajvan, 2020. március 9. Az ASUS, a szerverrendszerek, szerveralaplapok és munkaállomások vezető gyártója ma bejelentette, hogy továbbra is uralja a számítási teljesítmények csúcskategóriáját a Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC, www.spec.org) által hitelesített összesen 578 világrekord teljesítményeredménnyel. Az ASUS 30%-kal több első helyet mondhat magáénak bármelyik másik gyártónál, ezzel az első helyen áll az egy- és kétfoglalatos szerverek SPEC CPU® 2017 teljesítményeredmény-listájában. Ezeket a világrekordokat Intel® és AMD® platformokon futó (pl. 1. és 2. generációs Intel Xeon® Scalable processzoros, Intel Xeon E-2200 processzoros és AMD EPYC™ 7002 processzoros) szerverekkel, valamint változatos terhelésekkel értük el (az általános üzletiinfrastruktúra-alkalmazásoktól az alkalmazásvezérelt rendszereken át az adatelemzési, AI- és HPC-alkalmazásokig). Az eredmények a 2020. március 4-i állapotot tükrözik.

ASUS RS500A-E10 és RS700A-E9 V2 rackszerverek AMD EPYC 7002 processzorokkal

Az AMD EPYC 7002 processzorokkal felszerelt ASUS szerverek hihetetlenül sok, 102 világrekordot tartanak. Ez az eredmény a SPEC CPU 2017 teljesítményteszten elért 64 egyfoglalatos és 38 kétfoglalatos első helyből jön össze, beleértve az integer és lebegőpontos számítások számára valamint az integer és lebegőpontos feladatvégzési sebességekre vonatkozó eredményeket is.

A legfrissebb világrekordok mindegyikét EPYC 7002 processzorokkal felszerelt ASUS RS500A-E10 és RS700A-E9 V2 sorozatú szerverek érték el. Ezek a processzorok kétszeres teljesítményt és négyszeres lebegőpontos kapacitást tudnak nyújtani a korábbi 7001-es modellekhez képest, emellett akár 64 maggal 128 szálat képesek kezelni, 8 csatornán kezelik a DDR4 3200 memóriát és 128 PCIe® 4.0 sávval rendelkeznek. Ezek a szerverek ideálisak AI-következtetések (AI inference) futtatásához, virtualizációhoz, virtuális desktop rendszerek üzemeltetéséhez, elemzési alkalmazásokhoz és feladatvezérelt rendszerekhez.

Az egy- és kétfoglalatos RS500A-E10 és RS700A-E9 V2 rackszerverek különleges tápegység-, tárkapacitás és hálózatbővítési lehetőségekkel alkalmazkodnak a változatos terhelésekhez és alkalmazásokhoz.

Az ASUS ESC8000 G4 érte el a legmagasabb eredményeket az Intel Xeon Platinum 8280L processzoros platformon

Az ASUS ESC8000 G4 egy nagy GPU-sűrűségű rendszerekhez készült szerver 1. vagy 2. generációs Intel Xeon Scalable processzorokkal, amely már 192 első helyezéssel rendelkezik a SPEC CPU 2017 teljesítményeredmény-listán. A legmagasabb eredményeket érte el az Intel Xeon Scalable Platinum 8280L processzorral, emellett óriási memóriakapacitással rendelkezik, akár 4,5 terabájtnyit is képes kezelni.

Azzal, hogy támogatja a kifejezetten a nagy kapacitást, megfizethetőséget és tartósságot megkívánó Intel Optane™ perzisztens memóriák használatát, az ESC8000 G4 nagymértékben megnöveli az intenzív adatkezeléssel járó alkalmazások (pl. a memórián belül végzett elemzések, adatbáziskezelés, tartalomszolgáltató hálózatok, HPC-alkalmazások) teljesítményét. Szabadalmaztatott Adaptable Topology elrendezése az ASMB9-iKVM felügyeleti lapkával lehetővé teszi a váltást az ún. „single root” és „dual root” topológiák között (utóbbi esetben a GPU-k kezelése megoszlik a processzorok között), emiatt ideális a mesterséges intelligenciák tanításához, a HPC-felhasználáshoz és az adatközponti környezetekhez.

Az RS300-E10 az Intel Xeon E-2200 processzoros terület összes rekordját tartja

Az ASUS RS300-E10 további új első helyezéseket ért el. Ez egy Intel Xeon E-2200 processzoros rackszerver, amely nagyvállalati szintű megbízhatóságot és teljesítményt nyújt a belépő szintű szerverek, kisvállalati rendszerek, edge computing (helyszíni) rendszerek és más alkalmazások számára. Az Intel tizenkétféle modellt készített az Intel Xeon E-2200 processzorokból. Az ezekkel felszerelt ASUS szerverek mind rekordteljesítményeket értek el, ezzel állandóan kimagasló teljesítménnyel és funkcionalitással képesek következetes technikai támogatást nyújtani a bővülő vagy változó igényekkel rendelkező vállalati, kutatási vagy akadémiai igények kiszolgálásához.

Az ASUS RS300-E10 egy 1U magas, egyfoglalatos szerver Ethernet LAN és tárolóbővítési lehetőségekkel, amely 96 világrekordot állított be a SPEC CPU 2017 teljesítménytesztek SPECint 2017 és SPECfp 2017 mérésein. A kis mélységű házba szerelt RS300-E10 tökéletes helytakarékos megoldás a kis vagy közepes vállalatok számára. Az Intel Xeon E-2200 processzorcsaládra épülő gép robusztus számítási teljesítményt nyújt fájlszerverek vagy ügyfélszolgálati szerverek összeállításához, illetve átjáróként vagy más speciális alkalmazási helyzetekben is jól használható.

ASUS Performance Boost tuningtechnológia

Az ASUS szerverekbe beépített exkluzív Performance Boost tuningtechnológiával kimagasló szerverteljesítmény és agilis működés érhető el azzal, hogy a szerverek a terhelésekhez hangolhatók, így a felhasználók jobban kézben tarthatják az adatközpontokat. Ez a módszer a processzor frekvenciájának maximalizálásával és energiájának megnövelésével javítja a terhelhetőséget, ezért ideális az olyan alkalmazásokhoz, amelyeknél az időtényező kiemelten fontos (mint például a pénzügyi szolgáltatások vagy az adatközponti műveletek).

A Performance Boost három fontos technológiát egyesít. A Core Optimizer a többmagos műveleteknél maximalizálja a processzorfrekvenciát az elcsúszások kiküszöböléséhez, és ezzel csökkenti a késleltetést. Az Engine Boost az energiaellátás automatikus fokozása egy innovatív feszültségszabályozási módszerrel az általános szerverteljesítmény javításához, amellyel akár 24,5%-kal nagyobb Tflops teljesítmény érhető el. A Workload Presets a terhelések és mérési eredmények alapján előre beállított BIOS szerverprofilokat jelent. Ezek célja a teljesítmény és a hatékonyság fokozása: a legmagasabb frekvencián akár 5,8%-os javulás is elérhető velük.

A SPEC-ről

A Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC) egy nonprofit szervezet, amely olyan szabványos teljesítménytesztek és eszközök megalkotásával, karbantartásával és jóváhagyásával foglalkozik, amelyekkel kiértékelhető a számítástechnikai berendezések legújabb generációjának teljesítménye és energiatakarékossága. A SPEC tesztsorozatokat állít össze és ellenőrzi a tagszervezetek (valamint a teszteket licencelő más szervezetek) által benyújtott eredményeket.

A SPEC CPU 2017 tesztcsomag a SPEC következő generációs, intenzív CPU-használatot megvalósító ipari szabványú tesztek készletét takarja, amelyekkel jól mérhető és hasonlítható össze a számításigényes feladatok elvégzésére alkalmas teljesítmény, és erősen terhelhető a rendszerek processzora, memóriakezelő alrendszere és fordítója (compiler). A SPEC úgy állította össze ezeket a tesztsorozatokat, hogy valós felhasználói alkalmazások alapján fejlesztett terhelésekkel és sokféle praktikus hardverelemmel komparatív mérési eredményeket szolgáltassanak a számításigényes alkalmazásokhoz elérhető teljesítményről.

Vélemény, hozzászólás?