Világrekord-döntő teljesítmény a 7,31 GHz-es tuning SuperPi mellett egy 11900K CPU-val

2021. április 1. – Taipei, Tajvan – A Gigabyte Technology, az egyik legfontosabb globális alaplap-, grafikus kártya- és hardvermegoldás-gyártó, ma bejelentette, hogy a Z590 AORUS TACHYON alaplap a legújabb 11. generációs Intel® Core ™ i9 11900K processzorral és LN2 folyékony nitrogénhűtéssel sikeresen elérte a világrekord 7314 MHz-es tuningrekordot és elérte a legjobb SuperPi 1M és SuperPi 32M eredményeket is. A GIGABYTE Z590 AORUS TACHYON alaplap számos funkcióval rendelkezik, amelyeket extrém overclockerek számára terveztek, hogy minden eddiginél magasabb pontszámokat érjenek el minél könnyebben, bebetonozva ezzel a GIGABYTE vezető helyét a Z590 tuninglapok csúcsligájában.

“Mérnökeink óriási tapasztalatával és tervezőink segítségével a GIGABYTE kutatási és fejlesztési csapata képes a szárnyaló kreativitást tömegtermékké alakítani.” – mondta Jackson Hsu, a GIGABYTE Channel Solutions termékfejlesztési részleg igazgatója. “A GIGABYTE Z590 AORUS TACHYON alaplap mesteri alkotás, amely ezekből az innovatív koncepciókból született a tervezés során és bizonyítja a GIGABYTE K+F erejét, hiszen az LN2-es extrém hűtés mellett sikeresen döntötte meg az eddigi tuning-világrekordot. Természetesen a Z590 AORUS TACHYON-t is felhasználjuk, hogy még jobb eredményeket lehessen elérni és már alig várom, hogy lássam, a világ minden táján megtalálható overclockerek milyen világrekordokat lesznek még képesek megdönteni ezzel az alaplappal!”

A GIGABYTE Z590 AORUS TACHYON-ot overclockerek segítségével terveztük, hogy a tuningolók megdöntsék a világrekordokat. A Gigabyte termékek széles körben elismert stabilitása és strapabírósága a GIGABYTE K+F csapatának hatalmas erőfeszítésének eredménye, ezáltal az alaplap minden eddiginél jobban megfelel a felhasználók igényeinek. A Z590 AORUS TACHYON közvetlen 12+1-fázisú tápellátási dizájnt alkalmaz, amelyek mindegyike akár 100 ampert képes leadni DrMOS teljesítményfokozataival, így pedig a lehető legjobb feszültségszabályzó áramkört lehet bevetni tuning során. A VRM területe egy teljes tantál kondenzátor mátrixot is tartalmaz, amely lehetővé teszi az alacsonyabb áltaghőmérsékletet és a stabilabb túlpörgetést. Ezenkívül a legújabb Reactive Armor hűtési megoldás egyrészes hűtőbordája biztosítja a MOSFET hatékonyabb hűtését, míg a speciális tüskék és lamellás felületek kétszer nagyobb hőleadási felületet biztosítanak, mint egy hagyományos borda esetében. Ez drámai módon javítja a hőelvezetés hatékonyságát azáltal, hogy több levegő áramlik át a hűtőbordán.

Ezenkívül a 2Oz NYÁK-lap és az exkluzív 2 DIMM-foglalatos Daisy Chain vezetősáv-elrendezés interferencia-mentes kialakítással minden eddiginél jobb memóriakompatibilitást és -teljesítményt biztosít a felhasználók részére. A memória-áramkörök be vannak ágyazva a NYÁK-lap belső rétegeibe, míg a NYÁK-lap fém külső rétege csökkenti az elektromágneses interferenciát, így a felhasználók hatékonyabb és stabilabb RAM-tuningot érhetnek el. Az exkluzív Overclocking kit roppant hasznos tuning-vezérlési gombokkal és egyéb funkciókkal lehetővé teszi, hogy a tuningolók könnyedén áttörjék az eddigi felső határokat.

A fenti exkluzív kiviteleken kívül a Z590 AORUS TACHYON alaplap minden GIGABYTE által ismert funkcióval és Intel® 2.5G Ethernet, valamint Wi-Fi 6E 802.11ax vezérlőkkel, továbbá USB 3.2 Gen2x2 TYPE-C® interfésszel és PCIe 4.0 bővítőhelyekkel rendelkezik. A Smart Fan 6 technológiával felvértezett, megújult BIOS-kezelőfelület intuitív és felhasználóbarát, minden információt átad a felhasználónak, így például órajeleket, a memória- és adattároló-beállításokat, a hűtés állapotát és vezérlését, teljes hőmérséklet-monitorozást és egyéb fontos hardverinformációkat. A QFLASH hozzáadása sokkal könnyebbé teszi a felhasználók számára a rendszer BIOS-ának frissítését USB-kulcs segítségével, így sem processzor, sem memória, sem pedig VGA-kártya nem szükséges a frissítéshez. További Z590 AORUS TACHYON információkért és a tuningteljesítmény megismerése érdekében látogass el a GIGABYTE hivatalos weboldalára.

Vélemény, hozzászólás?