A bizonyíték a GIGABYTE termékek extrém teljesítményére és dizájnjára30/03/2021

Taipei, Tajvan, 2021. március 30. – A GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., az alaplapok és grafikus kártyák egyik vezető gyártója ma bejelentette, hogy az alkotók számára tervezett két alaplap, a Z590 VISION D és a Z590 VISION G, valamint egy Gaming grafikus kártya, Az AORUS GeForce RTX™ 3080 XTREME 10G elnyerte a Red Dot Design Awards díját.Red Dot Design Díj
A Red Dot Design Award története 1955-ig nyúlik vissza. Könnyen felismerhető jele, a Red Dot, vagyis piros pont, nemzetközileg a jó formatervezés egyik legkeresettebb minőségi jegyeként érvényesült. A formatervezés sokszínűségének professzionális értékelése érdekében a díj három versenyre oszlik: Red Dot Award: Terméktervezés, Red Dot Award: Márka & Kommunikáció és Red Dot Award: Koncepciódizájn (Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Brands &Communication Design, Red Dot Award: Design Concept) – mindegyiket évente egyszer ítélik oda. A termékektől, a márkakommunikáción át a kreatív projektekig, a tervezési koncepciókig és prototípusokig a Red Dot Award világszerte a legkiemelkedőbb trendeket dokumentálja.

A díjnyertes alaplapok – a Z590 VISION D és a Z590 VISION G vadonatúj VisionLINK felületet kínálnak. A VisionLINK és a VisionLINK TB exkluzív kialakítása lehetővé teszi az egyszerű csatlakozást a digitalizáló táblák számára mindössze egy USB Type-C® kábellel, szabadon engedve az alkotók fantáziáját és megszabadítva őket a kábeldzsungeltől, elegáns és kényelmes munkateret biztosítva. „Csak azok a termékek nyerhetik el ezt a díjat, amelyek csúcstechnológiával és innovációs potenciállal rendelkeznek. A Z590 VISION D és a Z590 VISION G innovatív tulajdonságai, dizájnjuk, teljesítményük és jellemzőik alapján elnyerték a zsűri tetszését. A GIGABYTE bebizonyította figyelemre méltó képességét a tervezés, a K+F és a gyártás összehangolásában, valamint az innovatív alaplapok fejlesztése terén.” nyilatkozta a Red Dot Design Award bizottsága.

A VisionLINK technológia lehetővé teszi az USB Type-C® interfészen alapuló adat- és videóátvitelt, és akár 60 W-os energiaellátást is biztosít a mobileszköz számára. A VisionLINK technológiával az alkotók nem csupán a kábeldzsungeltől szabadulnak meg, hanem az adat- és videókapcsolat, valamint a töltés előnyeit is élvezhetik. Egy USB Type-C® kábelt csatlakoztatva az asztalod végre rendezetté válhat. A VisionLINK TB a VisionLINK technológia fejlett változata. A Thunderbolt™ 4 képes az akár 40 Gb/s sávszélességű adatátvitelre is, illetve a videokapcsolat és a 60 wattos töltés is elérhető, méghozzá Daisy-Chain lánckapcsolással is, hogy akár 10 eszközt is csatlakoztathass.

Amellett, hogy a GIGABYTE Z590 VISION alaplapok úttörők a Thunderbolt™ 4 implementálásában, robusztus csatlakoztatási lehetőségeket kínálnak a tartalomgyártók számára. Ez magában foglalja a SuperSpeed USB3.2 Gen2x2-t, az Intel® 2.5G Ethernetet és a High Fidelity audio modult. Az Intel® 2,5 Gb/s-os Ethernet vezérlő ultragyors kapcsolatot biztosít, ami 2,5× gyorsabb, mint a gigabites Ethernet. A GIGABYTE Z590 VISION alaplapok memória-vezetősávjait a NYÁK-lap belső rétegeibe ágyaztuk, míg a NYÁK-lap fém külső rétege csökkenti az elektromágneses interferenciát, így a kétcsatornás konfigurációt használók nagy sebességű, stabil, akár tuningolt RAM-teljesítményt élvezhetnek 5333 MHz-en és felette. A GIGABYTE Z590 VISION alaplapok PCIe 4.0-hitelesített NYÁK-lapot, PCIe bővítőhelyeket, M.2 foglalatokat és vezérlőket használnak a legnagyobb sávszélesség érdekében. Egyes Z590 VISION alaplapok három PCIe 4.0 M.2 bővítőhellyel vannak felszerelve, amelyek egyenesen a CPU-ba integrált vezérlőre kapcsolódnak, így a megfelelő NVMe M.2 SSD-k szekvenciális olvasási sebessége elérheti az akár 20 000 MB/s-ot is Windows RAID 0 módban.

A díjnyertes grafikus kártya, az AORUS GeForce RTX™ 3080 XTREME 10G számos olyan, innovatív dizájnmegoldást ötvöz, mint a MAX-Covered Cooling és az LCD-kijelző. A MAX-Covered Cooling három darab, egyedi lapátkialakítású, ellentétes forgásirányú ventilátorral rendelkezik, így a légnyomás teljes egészében lefedi a hűtőborda felszínét. A szabadalmaztatott átlapolt ventilátor-kialakítás nemcsak lerövidíti a grafikus kártya hosszát, hanem javítja a hőelvezetési képességet is. A praktikus LCD-kijelző különféle rendszerinformációkat képes megjeleníteni, és részletekbe menően testre szabható. A külső borítást egyedi motívumok és dizájnelemek díszítik, beleértve a kártya megvilágítását is. Az AORUS GeForce RTX™ 3080 XTREME 10G grafikus kártyát a Red Dot Design zsűrije elismerte az innováció, a funkcionalitás és a kiváló minőségű dizájn tekintetében.

További információért és hírekért a GIGABYTE termékekről látogass el a hivatalos GIGABYTE weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?