A GIGABYTE Technology, az alaplapok, grafikus kártyák és hardveres megoldások egyik vezető globális gyártója ma bejelentette a legújabb NVMe M.2 SSD-t PCIe 3.0 x4 interfésszel, amely két kapacitással is elérhető: 1 TB és 512 GB. A hőelvezetés és a stabilitás fokozása érdekében a GIGABYTE először vezeti be a 2xréz NYÁK-lapot az M30-as sorozatú SSD-knél, hogy alacsony hőmérsékleten és nagy strapabíróság mellett is növelje a teljesítményt. Ezenkívül az M30-as sorozatú SSD a GIGABYTE minőségi garanciájaként ismert és elismert Ultra DurableTM technológiát alkalmazza, hogy a felhasználók számára a stabil és nagy teljesítményű adattárolók közül a legjobb választássá váljon.

A költséghatékonyság szempontjából a PCIe 3.0 SSD továbbra is a középkategória sztárja, annak ellenére, hogy a PCIe 4.0 SSD egy ideje már elérhető a piacon. A GIGABYTE M30-as sorozatú SSD támogatja a 3500 MB/s olvasási sebességet NVMe PCIe 3.0 x4 interfészen, 2280-as M.2 foglalattal. Ez az NVMe architektúra 6x nagyobb olvasási/írási sebességet kínál, mint a hagyományos SATA SSD.


Az exkluzív 2xréz NYÁK-lappal kiegészítve az M30-as sorozatú SSD hatékonyabban tudja eloszlatni a hőt, így akár 15 ℃ -kal is csökkentheti a hőmérsékletet egy az átlagos SSD-hez képest, miközben garantálja a kiváló és egyenletes teljesítményt. A GIGABYTE alaplapok speciálisan tervezett M.2 hűtőbordája a hőelvezetést is optimalizálja.

A hagyományos 2,5 hüvelykes SATA SSD-nél szükséges táp- és adatkábelrendezés bonyolultságához képest a GIGABYTE M30-as sorozatú SSD-k sokkal könnyebben szerelhetők és beépíthetők külső vezetékek nélkül, ezáltal sokkal hatékonyabb légáramlás alakítható ki a számítógépházban, garantálva ezzel az alacsonyabb hőmérsékleteket minden komponens számára. A nagy teljesítmény, a kiváló hőelvezetés, a stabilitás és az egyszerű beépítés jellemzői révén az M30-as sorozatú SSD-k a legjobb választást kínálják azok számára, akik 2,5 hüvelykes SATA SSD-ről NVMe M.2 SSD-re szeretnének frissíteni szűkös költségkerettel.A stabilabb és sokkal jobb teljesítmény biztosítása érdekében a GIGABYTE az M30-as sorozatú SSD-ket rengetegféle chipkészletre épülő alaplapmodelljével ellenőrzi a lehető legmagasabb terhelésű tesztprogramokat bevetve, valamint magas hőmérsékleten és nagy nyomáson is végeznek a mérnökök különféle szimulációs teszteket annak biztosítására, hogy az SSD-k képesek legyenek megfelelni a legszigorúbb teszt által előírt a legjobb minőségi és tartóssági előírásoknak is.

“A 2,5 hüvelykes SATA interfész SSD-khez képest a PCIe 3.0 x4 M.2 SSD-k előnye a kis méret és a nagy teljesítmény. A versenyképes ár könnyebbé teszi a választást azok számára is, akik a nagyobb tárolási teljesítményt kedvelik behatárolt költségkerettel, ezért számukra a PCIe 4.0 modellek még drágának számítanak.” – mondta Jackson Hsu, a GIGABYTE Channel Solutions termékfejlesztési részleg igazgatója. „A GIGABYTE M30-as sorozatú SSD-k ezen a hírnéven alapulnak, és innovatív módon átemelték az elismert 2xréz NYÁK-lap-technológiát az alaplapok világából az optimalizált teljesítmény és stabilitás érdekében. A GIGABYTE kiemelkedően szigorú minőségi elvárásainak teljesítése azt is jelenti, hogy ez az SSD mindkét, 1 TB és 512 GB kapacitású opciójával tökéletesen megfelel a nagy teljesítmény, az alacsony hőfogyasztás, az ultra tartósság és a stabilitási igényeknek”.

A GIGABYTE PCIe M30 sorozatú SSD-hez 5-éves garancia tartozik és hamarosan elérhető lesz a szaküzletekben. További információ a GIGABYTE hivatalos weboldalán olvasható: https://www.gigabyte.com/Solid-State-Drive/GIGABYTE-M30-SSD-1TB#kf

Vélemény, hozzászólás?