Agresszíven tuningolt CPU és DDR4-5300 memóriatuning zúzzák darabjaira a hasonló kategóriás termékeket

A Gigabyte Technology, az egyik legfontosabb globális alaplap, grafikus kártya és egyéb hardveres megoldások gyártója ma bejelentette a B560 AORUS alaplapok legújabb BIOS-át. A 12+1-fázisú, fázisonként 60 A-re képes, DrMOS-szal szerelt VRM áramkör, valamint a teljes lefedettséget biztosító VRM-hűtés gondoskodnak arról, hogy a B560 AORUS alaplapok támogatni tudják az Intel® Core™ i9-11900K (F) sorozatú processzorok tuningját All-Core 5,1 GHz-en. A memória-vezetősávok exkluzív kialakítása kizárja az interferencia lehetőségét, így a DDR4 RAM modulok akár XMP 4800 MHz-ig pörgethetők, a tuning pedig akár DDR4-5300-as beállításig is elmehet. Ez is bizonyítja a GIGABYTE K+F részlegének nagyszerűségét és törekvését a kifogástalan minőségre és teljesítményre. A felhasználók élvezhetik az időlimites teljesítménytuningot, ehhez mindössze a legfrissebb BIOS-ra van szükségük.*

Az Intel B-sorozatú chipkészlettel szerelt alaplapjai mindig is ki voltak zárva a tuningból, méghozzá pozícionálásuk miatt. Noha az XMP-memóriatuningot az 500-as szériánál már engedélyezte az Intel, processzor frekvenciája csak a Turbo Boost által érheti el a 4,8 GHz-et. A Gigabyte kutatási és fejlesztési csapat erőfeszítéseinek köszönhetően a processzor All-Core 5,1 GHz-re tuningolható, miközben a hőtermelés is elfogadható szinten marad Prime95 (no AVX) burn-in teszt mellett. Ez a teljesítmény a GIGABYTE AORUS alaplapok csúcsminőségű komponenseinek és modern dizájnjának köszönhető, amelybe beletartozik a 12+1-fázisú, 60 Amper/fázisú, DrMOS-szal szerelt VRM-áramkör, a 6-rétegű 2Oz NYÁK-lap, a teljes borítású VRM hűtőborda és a legújabb Smart Fan 6 technológia a hőmérséklet szabályozásához. Ezen tulajdonságok lehetővé teszik a processzorok számára, hogy stabil és tiszta áramellátást biztosítsanak ultramagas órajelek mellett is, biztosítva a legmegbízhatóbb hátteret a CPU időlimitált túlhajtásához.


A B560 alaplapok korlátozott túlhúzási teljesítményének feloldása mellett a GIGABYTE AORUS B560 sorozatú alaplapok Daisy Chain elrendezést alkalmaznak memóriasávok esetében, méghozzá interferencia-maszkkal, ahol a memória-vezetősávokat a NYÁK-lap belső rétegeiben alakították ki, a lap külső fém rétege pedig gondoskodik z elektromágneses interferenciát, így a tisztább memóriajel növeli az XMP-beállítású memória órajelét 4800 MHz-re. Manuális tuninggal a memória sebessége még tovább húzható, így az 5300 MHz sem elérhetetlen cél, míg ez más márkáknál kizárólag csúcskategóriás, Z590-es lapoknál érhető el. A GIGABYTE B560 AORUS alaplapok uralják a hasonló alaplapok piacát CPU és RAM tuning terén egyaránt, sőt, akár a csúcskategóriás modellekkel is képesek versenyre kelni.

Az exkluzív kiépítésű, optimalizált hardverdizájnú GIGABYTE B560 AORUS alaplapok képesek kihajtani a maximumot a VGA kártyákból és adattárolókból, köszönhetően a PCIe 4.0 interfésznek. A PCIe 4.0 busszal végre elérhető a rendkívüli, akár 7000 MB/s hozzáférési teljesítmény a legújabb SSD-knél. Eközben a 2,5 GbE és a Wi-Fi 6 hálózati vezérlők gyorsabb és rugalmasabb kapcsolatokat biztosítanak a felhasználók számára, Továbbá az USB 3.2 Gen 2×2 nagy sebességű átvitelt, az előlapi USB Type-C interfész pedig gyorsabb és kényelmesebb csatlakoztathatóságot kínál.

A GIGABYTE B560 AORUS alaplapok legfrissebb BIOS-a felkerült a GIGABYTE weboldalára, ahonnan a felhasználók letölthetik a megfelelő BIOS-t, hogy végre kiélvezhessék azon vadonatúj funkciókat és csúcssebességet, amelyek eddig a csúcskategóriás PC-k és új generációs játékkonzolok kiváltságai voltak. További információk a GIGABYTE hivatalosa weboldalán találhatók: https://www.gigabyte.com/Motherboard/Intel-B560

BIOS-Verziók Listája

ModellekBIOS Verzió
B560 AORUS PRO AXF5a
B560I AORUS PRO AXF4a
B560M AORUS ELITEF4a
B560M AORUS PROF5a
B560M AORUS PRO AXF6a


* A DDR4 5300 MHz-nél feltüntetett működési idő és időkorlátos CPU-tuning laboreredmények. A valós teljesítmény függ a processzor minőségétől, konfigurálásától, az alaplap dizájnjától, a többi komponenstől és perifériától, valamint a beállításoktól is.

Vélemény, hozzászólás?